Αγώνες 2010

> Τελευταία Ενημέρωση: 15/11/2010


40ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ 2010


Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας το οποίο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Α) από το 1956, διεξήχθη και φέτος στις 23 και 24 Οκτωβρίου στη χερσόνησο των Μεθάνων και ήταν όπως αναμενόταν το μεγαλύτερο και σημαντικότερο ετήσιο γεγονός του αγωνιστικού ψαροτούφεκου.

 

Τη διοργάνωση είχε αναλάβει ο Γλαύκος, ο οποίος για ακόμα μία φορά παρουσίασε έναν άψογο οργανωτικά αγώνα, όπως άλλωστε θα πρέπει να είναι ένα Πανελλήνιο και όπως ταιριάζει σε ένα σύλλογο με εμπειρία και μεγάλη ιστορία στο αγωνιστικό ψαροτούφεκο.

 

Συμμετείχαν και διαγωνίστηκαν δεκατέσσερις αθλητές και μία αθλήτρια, η Κατερίνα Τοπούζογλου, η οποία μάλιστα κατέλαβε την τέταρτη θέση και της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την σημαντική επιτυχία της.

 

Το τεσσαρακοστό Πανελλήνιο είχε τρεις σημαντικές και ιστορικές πρωτιές, τις οποίες αξίζει να αναφέρουμε:

 

Πρώτον ο Γλαύκος μετά από είκοσι έξι χρόνια ήταν το πρώτο Πρωτάθλημα που ανέλαβε και διοργάνωσε, αφού μόλις φέτος εντάχθηκε σαν σύλλογος στην Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Α.

 

Δεύτερον ήταν ο πρώτος αγώνας που έγινε χωρίς τη χρήση φακού.

 

Και τρίτον αγωνίστηκε για πρώτη φορά γυναίκα αθλήτρια, κάτι που ευχόμαστε να είναι η αρχή για περισσότερες γυναικείες συμμετοχές στο μέλλον σε ξεχωριστό αγώνα γυναικών.

 

Τα ψάρια που αλιεύθηκαν με αυξημένο βαθμό δυσκολίας λόγω της έλλειψης φακού και τις δύο αγωνιστικές μέρες από τους δεκαπέντε αθλητές ήταν: ένα μεγάλο μαγιάτικο (21.660 κιλά), δύο σφυρίδες, δεκατρείς στήρες και τα υπόλοιπα ήταν μπάφες, σάλπες, κεφαλόπουλα, ρίκια, σαργοί, λίγες τσιπούρες και ελάχιστα λαυράκια.

 

Ο καιρός την πρώτη μέρα είχε ένταση πέντε μποφόρ χωρίς όμως να δυσκολέψει τις προσπάθειες των διαγωνιζομένων, αντιθέτως μάλιστα βοήθησε στη σύλληψη άσπρων ψαριών στα ρηχά, ενώ η μπουνάτσα και η υψηλή για την εποχή θερμοκρασία της δεύτερης μέρας βοήθησε όλους να βουτήξουν βαθύτερα στη δυσκολότερη τράπεζα γύρω από την Κρασοπαναγιά.

 

Ευχάριστη νότα ήταν η μεγάλη παρουσία θεατών στο λιμάνι κατά την επιστροφή των σκαφών και τις δύο μέρες και οι ενθουσιώδεις πανηγυρισμοί κατά την παράδοση των αλιευμάτων στην προβλήτα στην επιτροπή του αγώνα.

 

Τις πρώτες θέσεις της ατομικής κατάταξης κατέλαβαν οι αθλητές:

 

1ος. ΓΙΑΝΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (Ο.Ε.Α.Ν.Α. ΒΟΛΟΥ)

 

2ος. ΜΠΑΡΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΥΠΟΒ. ΕΝΑΣΧ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ)

 

3ος. ΔΕΓΑΪΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Ν.Ο. ΛΗΜΝΟΥ)

 

Οι νικητές σύλλογοι της ομαδικής βαθμολογίας ήταν:

 

1ος. Ο.Ε.Α.Ν.Α. ΒΟΛΟΥ

 

2ος. ΥΠΟΒ. ΕΝΑΣΧ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 

3ος. Ν.Ο. ΛΗΜΝΟΥ

 

Κύπελλο μεγαλύτερου ψαριού: ΓΙΑΝΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ 21.660)

 

Κύπελλο περισσότερων ψαριών: ΜΠΑΡΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (16 ΕΓΚΥΡΑ ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ)

 

Ο σύλλογος Γλαύκος ευχαριστεί:

 

-Τους δεκατέσσερις αθλητές και τη μία αθλήτρια που τίμησαν με την παρουσία τους το θεσμό και το σύλλογο και αγωνίστηκαν δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.

 

-Τους δύτες ασφαλείας - κριτές του αγώνα που συμμετείχαν εθελοντικά και είχαν επιφορτιστεί με τη σημαντική ευθύνη να προσέχουν και να ελέγχουν τους αθλητές.

 

-Τον αλυτάρχη του αγώνα και εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας κ. Σταύρο Μπακανδρέα.

 

-Τις εταιρίες χορηγούς που χωρίς τη συνδρομή και τη στήριξή τους καμία διοργάνωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με επιτυχία και οι οποίες είναι:

-Την εταιρία για την ευγενική χορηγία των τροφίμων που δόθηκαν στους συμμετέχοντες.

 

-Τον κ. Αντώνη Χαλκέα που παρείχε τον καταδυτικό εξοπλισμό για τους αυτοδύτες ασφαλείας.

 

-Τον ιατρό κ. Ανδρέα Τζινιέρη ο οποίος βρισκόταν και τις δύο μέρες πάνω στα σκάφη της επιτροπής έτοιμος να βοηθήσει, αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε.

 

-Το δήμαρχο Μεθάνων κ. Χρήστο Πάλλη και τον αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Παντελή για την άψογη φιλοξενία και την πολύτιμη βοήθειά τους τόσο στη διοργάνωση όσο στη διεξαγωγή του αγώνα.

 

-Το Λιμενάρχη κ. Βαγγέλη Καΐκα και το προσωπικό του Λιμεναρχείου Μεθάνων που επιτηρούσαν τη θαλάσσια περιοχή κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος.

 

-Το εστιατόριο "ΖΟΡΜΠΑΣ" που προσέφερε τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε στις συγκεντρώσεις των αθλητών και στο ζύγισμα των αλιευμάτων.

 

-Το ξενοδοχείο "ΑΥΡΑ" για την φιλοξενία των μελών της επιτροπής.

 

-Τη δύτρια ασφαλείας και κριτή του αγώνα Φοίβη Σκοτίδα, η οποία επιμελήθηκε γραφιστικά τα σχέδια στις αφίσες, στα αναμνηστικά διπλώματα και στα t-shirts.

 

-Τα περιοδικά Βυθός, deep, Thalassa, Ψαροτούφεκο, Έθνος Ψάρεμα και Φουσκωτό, e-blue magazine που κάλυψαν δημοσιογραφικά το γεγονός.

 

Και τέλος όλους τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής που πρόθυμα βοηθούσαν με κάθε τρόπο τους αθλητές και τους διοργανωτές και συμμετείχαν και αυτοί με ενθουσιασμό και χαρά σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του ψαροτούφεκου.

 

   Αποτελέσματα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2010

 

>> Περισσότερες φωτογραφίες... <<

 

 

>> Δείτε το βίντεο στο YouTube...

> Δημοσιεύτηκε στις: 15/11/2010


12ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ 2010


Την πρώτη Κυριακή του Μαϊου (2/5/10) ο σύλλογος Γλαύκος διεξήγαγε τον καθιερωμένο εδώ και πολλά χρόνια ετήσιο αγώνα open υποβρύχιας σκοποβολής συμβατικών όπλων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων.

 

Για πρώτη φορά φέτος έξι σύλλογοι - ναυτικοί όμιλοι, μεταξύ αυτών και ο Γλαύκος, συνδιοργανώνουν με την ενοποίηση των αγώνων τους το Πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Σκοποβολής και ο συγκεκριμένος ήταν ο δεύτερος αγώνας στη σειρά.

 

Όλοι οι συμμετέχοντες σύλλογοι εφαρμόζουν το νέο κανονισμό και τα ίδια αυστηρά κριτήρια, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει έτσι το κύρος, η αξιοπιστία, το ενδιαφέρον και ο ανταγωνιμός στους αγώνες αυτού του πολύ όμορφου θεσμού.

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου και επιτροπή του αγώνα φρόντισε με επιμέλεια και την παραμικρή λεπτομέρεια, με αποτέλεσμα ο αγώνας να ήταν άψογος από πλευράς διοργάνωσης και ομαλής διεξαγωγής.

 

Το πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των πενήντα αθλητών το οποίο το μαρτυρούν και οι μεγάλες βαθμολογίες των περισσοτέρων, αλλά και η ευγενής άμιλλα που υπήρξε μεταξύ τους,έκαναν τον αγώνα να έχει μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό των εφτά ωρών της συνολικής του διάρκειας.

 

Ευχάριστη έκπληξη ήταν οι δύο γυναικείες συμμετοχές, της Κατερίνας Τοπούζογλου και της Φοίβης Σκοτίδα, οι οποίες τα πήγαν και αρκετά καλά για πρώτη φορά.

 

Οι νικητές στην ατομική βαθμολογία ήταν:

1) Βούρτης Αντώνης: 2.791 βαθμοί

2) Δούναβης Γιώργος: 2.645 βαθμοί

3) Πάσχος Σπύρος: 2.580 βαθμοί

 

Οι νικητές στο ομαδικό ήταν:

1) Ν.Ο.ΣΥΡΟΥ 1 (Δούναβης - Παπακωνσταντής): 5.073 βαθμοί

2) Ν.Ο.ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ 2 (Πάσχος - Μπέλλος): 5.005 βαθμοί

3) ΑΛΙΩΤΙΣ 1 (Βούρτσης - Μπίνης): 4.878 βαθμοί

 

Ο σύλλογος Γλαύκος ευχαριστεί:

-Τις εταιρίες χορηγούς του αγώνα

 

-Τίς εταιρίες που προσέφεραν τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς

 

-Το δήμο Άνω Λιοσίων για την παραχώρηση του κολυμβητηρίου.

-Το κατάστημα του Αντώνη Χαλκέα που προσέφερε τις φιάλες αέρα για τον αυτοδύτη.

-Το σύλλογο Ιάσων Βόλου που προσέφερε μέρος του εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε.

-Τους δύο κριτές που ήταν μέσα στην πισίνα τόσες ώρες, τον αυτοδύτη Πάνο Μανούσο και τον Δημήτρη Μπουρουτσίδη.

-Τη διεύθυνση και το προσωπικό του κολυμβητηρίου.

-Όλα τα περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, του ειδικού τύπου που κάλυψαν δημοσιογραφικά τον αγώνα.

-Όλους τους αθλητές και τους συλλόγους που συμμετείχαν.

 

>> Περισσότερες φωτογραφίες... <<

 

  Αποτελέσματα Σκοποβολής Ατομικό 2010

  Αποτελέσματα Σκοποβολής Ομαδικό 2010

  Αποτελέσματα Σκοποβολής Συλλογικό 2010

> Δημοσιεύτηκε στις: 4/5/2010


15ο ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΚΥΠΕΛΛΟ «ΑΛΚΥΟΝΗ 2010»


Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα από τον σύλλογο "Γλαύκος" το 15ο Χειμερινό Κύπελλο Αλκυόνη.

 

Ο αγώνας έγινε στην θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται από το κάστρο του Παντοκράτορα νότια εως το Καλαμίτσι βόρεια.

 

Η διαμόρφωση του βυθού στην συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει μεγάλο αλιευτικό ενδιαφέρον, αφού ο βραχώδης βυθός που αποτελείται από ξέρες, τραγάνες και μονόπετρα, εκτείνεται σε αρκετά μεγάλη απόσταση από την παραλία, σε προσιτά για τον μέσο ψαροντουφεκά βάθη.

 

Η συμμετοχή ήταν και πάλι μεγάλη (42 ομάδες) και παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες απέτρεψαν αρκετές ομάδες στο να λάβουν μέρος.

 

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες (έντονη ρεστία, θολούρα, έντονο ρεύμα και βροχή) δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τις προσπάθειες των αθλητών και μείωσαν αρκετά τις ευκαιρίες για την σύλληψη μεγάλου αριθμού θηραμάτων.

 

Ήταν ένας αγώνας που κυρίαρχο ρόλο έπαιξε η ικανότητα των αθλητών να ψαρεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, η υπομονή, η επιμονή και η θέληση τους να συμμετέχουν παρολαυτά σε αυτόν τον όμορφο αγωνιστικό θεσμό.

 

Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα BLADES με αθλητές τον ΑΓΓΕΛΟ ΝΤΟΝΤΟΡΟ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΟΣΙΟ, που κατάγονται από την Πρέβεζα με σύνολο βαθμών 7865.

 

Την δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα PEPONAS-MANIKAS TEAM με αθλητές τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΡΣΑΚΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΠΑ με σύνολο βαθμών 7250.

 

Την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα Ν.Ο. ΚΕΚΡΩΨ-ΒΟΛΟΣ με αθλητές τον ΛΑΜΠΡΟ ΔΕΡΤΙΛΗ και ΛΑΖΑΡΟ ΜΟΥΚΑ με σύνολο βαθμών 5260.

 

Το κύπελλο των περισσότερων ψαριών το μοιράστηκαν οι ομάδες BLADES και PEPONAS-MANIKAS TEAM με 6 έγκυρα αλιεύματα η καθεμία.

 

Το κύπελλο του μεγαλύτερου ψαριού πήγε στην ομάδα BLADES με ένα λαυράκι 1830 γραμμαρίων.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενημέρωση των αθλητών που έγινε το Σάββατο, καθώς και το ζύγισμα των αλιευμάτων που έγινε την Κυριακή μετά τον αγώνα, πραγματοποιήθηκαν σε έναν πάρα πολύ όμορφο χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Πρέβεζας, το Πνευματικό Κέντρο το οποίο παλιά ήταν η ψαραγορά της πόλης!

 

Ο Σύλλογος "Γλαύκος" ευχαριστεί:

 • Τον Δήμο Πρέβεζας και τον Δήμαρχο κ. ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΚΛΑΠΑ.
 • Την Διεύθυνση Αλιείας της Νομαρχίας Πρέβεζας.
 • Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, τον Λιμενάρχη κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΔΟΥΚΑ και όλα τα στελέχη.
 • Το ΕΚΑΒ Πρέβεζας, τον γιατρό του αγώνα κ. ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΠΑ και το πλήρωμα του ασθενοφόρου.
 • Την υπάλληλο του Δήμου Πρέβεζας κα. ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΩΤΟΓΛΟΥ και το προσωπικό του Πνευματικού Κέντρου.
 • Τον κ. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΧΑΛΚΗ για την παραχώρηση σκάφους στην επιτροπή του αγώνα.
 • Τον αθλητή και μέλος του Συλλόγου κ. ΚΩΣΤΑ ΝΤΑΗ για την παραχώρηση της υποβρύχιας κάμερας.
 • Τον αθλητή του Συλλόγου κ. ΑΝΤΡΕΑ ΚΩΣΤΑΝΑΣΙΟ για τον σχεδιασμό των αναμνηστικών διπλωμάτων του αγώνα.
 • Το κατάστημα του κ. ΜΑΡΙΟΥ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ που προσέφερε τα σουβλάκια που δόθηκαν στους αθλητές μετά τον αγώνα.
 • Όλους τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους της Πρέβεζας για την άψογη φιλοξενία και την βοήθεια που προσέφεραν σε διοργανωτές και συμμετέχοντες στον αγώνα.
 • Τους 84 αθλητές που κατέφθασαν από όλες τις περιοχές της χώρας και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στον αγώνα.
 • Τις εταιρίες χορηγούς του αγώνα:

 • Τους χορηγούς επικοινωνίας:

 • Καθώς και όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης (ράδιο, εφημερίδες, τηλεόραση) της Πρέβεζας και των γύρω περιοχών που προέβαλαν το γεγονός.

 

  Αποτελέσματα Αλκυόνης 2010

> Δημοσιεύτηκε στις: 10/2/2010
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του glafkos.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του συλλόγου.


Σχεδιάστηκε από την Z Art Factory - Ηλεκτρονικές & Έντυπες Υπηρεσίες