Γλαύκος

> Τελευταία Ενημέρωση: 1/9/2017


ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ


Σας ενημερώνουμε ότι πλέον τα γραφεία του συλλόγου θα είναι ανοιχτά κάθε Τετάρτη από τις 19:00 - 21:30


Βρισκόμαστε στο Νέο Κόσμο (Αγκύλης 78, ισόγειο)

 

 

Σας περιμένουμε να γνωριστούμε από κοντά και να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα με κοινό ενδιαφέρον το υποβρύχιο κυνήγι !

> Δημοσιεύτηκε στις: 1/9/2017


46ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υ/Β Αλιείας


Γλαύκος - Πανελλήνιο

 

 

Το περασμένο σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή του Λαυρίου έλαβε χώρα με επιτυχία το 46οΠανελλήνιο πρωτάθλημα υποβρύχιας αλιείας, που διοργάνωσε ο Σ.Φ.Υ.Κ. Γλαύκος,  υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Υ.Δ.Α.

 

13 αθλητές συμμετείχαν , οι περισσότεροι με πολλές συμμετοχές στο ενεργητικό τους και πολλές διακρίσεις -τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο- καθώς και κάποιοι πρωτοεμφανιζόμενοι.

Την Παρασκευή το απόγευμα όλοι οι αθλητές με τους δύτες ασφαλείας και τους χειριστές σκαφών συγκεντρώθηκαν στο χώρο συνάντησης Ρολόι Café, όπου  ελέγχθηκαν τα αθλητικά δελτία των αγωνιζόμενων, δόθηκαν διευκρινήσεις και λύθηκαν απορίες σε θέματα του κανονισμού από τον αλυτάρχη του αγώνα κ. Γιώργο Ιωάννου και τον πρόεδρο του ΠΣΑΥΚ κ. Γιώργο Δούναβη.

Η βραδιά έκλεισε με την παρουσίαση ταχύρυθμου σεμιναρίου πρώτων βοηθειών από τον εξειδικευμένο σε αθλητιατρικά θέματα γιατρό Αντώνη Λεμονή. Η πολυετή εμπειρία του κ. Λεμονή έκανε τους αθλητές να αισθανθούν μεγάλη ασφάλεια.

 

Η πρώτη ημέρα του πρωταθλήματος κύλησε ομαλά με τις καιρικές συνθήκες να είναι ευνοϊκές. Η μόνη κακή στιγμή ήταν η βλάβη που υπέστη το σκάφος του αθλητή μας Πέτρου Βλαχόπουλου το οποίο ανέλαβε να τραβήξει μέχρι έξω ένα από τα σκάφη επιτήρησης, αυτό του γιατρού Δημήτρη Λουλούδη.

 

Την επόμενη ημέρα το γεμάτο 5άρι δεν πτόησε το ηθικό των αγωνιζόμενων που απέδειξαν ότι είναι ικανοί να ψαρέψουν ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Τα πέντε σκάφη της επιτροπής και επιτήρησης φρόντιζαν ώστε να μην εισέρχονται άλλα σκάφη στο εσωτερικό των τραπεζών μεγάλης κυκλοφορίας, σε άψογη συνεργασία με το σκάφος του Λιμεναρχείου Λαυρίου και τις δύο ημέρες του αγώνα.

 

Πριν από κάθε έναρξη, μοιράστηκαν σνακ, φρούτα και νερό στα πληρώματα των σκαφών, ενώ όλα τα σκάφη των αθλητών εφοδιάστηκαν με πάγο με τη βοήθεια του κ. Μανώλη Περιστέρη. Με την επιτροπή (Γ. Ιωάννου, Γ. Δούναβης, Γ. Σωτήραλης, Γ. Χρίστης, Α. Κωστανάσιος, Γ. Καραμπάσης, Α. Λιολάκης και Δ. Δημητρόπουλος) και τον κ. Μανώλη Περιστέρη να αναλαμβάνει χρέη παρουσιαστή, το ζύγισμα πραγματοποιήθηκε στο Ρολόι Café, όπου οι αθλητές και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν ντόνατς προσφορά της Donuts Mania.

 

Η ποιότητα και η ποσότητα των αλιευμάτων, τα οποία δωρίστηκαν στο Λύρειο Παιδικό  Ίδρυμα, διέλυσαν κάθε αμφιβολία για την τοποθεσία του αγώνα ενώ παράλληλα απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι το επίπεδο των Ελλήνων αθλητών είναι πολύ υψηλό.

Στην 1η θέση για όγδοη φορά ανέβηκε ο 2ος παγκόσμιος πρωταθλητής (2008 & 2016) Γιάννης Σιδέρης, κερδίζοντας ταυτόχρονα τα κύπελλα μεγαλύτερου και περισσότερων ψαριών. Τη 2η θέση κατέκτησε ο πρωτοεμφανιζόμενος και πολλά υποσχόμενος Βαγγέλης Κωτσάκης, ενώ στην 3η θέση ήρθε ο 3ος στον κόσμο (2016) Γεράσιμος Καββαδίας.

 

 

Ο Σ.Φ.Υ.Κ. Γλαύκος ευχαριστεί θερμά:

 • Όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος στον αγώνα με πολλούς από αυτούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
 • Τον αλυτάρχη κ. Γιώργο Ιωάννου για τη πολύτιμη προσφορά του στον αγώνα και για τη διάθεση του προσωπικού του σκάφους.
 • Τα μέλη της επιτροπής Γιώργο Δούναβη, Γιώργο Χρίστη, Γιώργο Σωτήραλη, Ανδρέα Κωστανάσιο, Γιάννη Καραμπάση, Ανδρέα Λιολάκη και Δημήτρη Δημητρόπουλο.
 • Τους Γιώργο Χρίστη, Σπύρο Μαρίνη, Γιώργο Θεοχάρη, Λάμπρο Δερτιλή, Δημήτρη Λουλούδη που παρείχαν τα προσωπικά τους σκάφη για την επιτήρηση του αγώνα.
 • Τους Χορηγούς : Ansot art design, Azure, Bnp, Dive 360, Indigo Ribs, Lowrance Τεχνάβα, Mantaray, Meister, Pathos και Xt Diving.
 • Τους Υποστηρικτές Boat and Fishing, Dive Blue Dream, Donuts mania, Κωσταντίνος Κομπορόζος,  Spiros Kartelias.
 • Τους γιατρούς Αντώνη Λεμονή και Δημήτρη Λουλούδη για την ιατρική κάλυψη της διοργάνωσης.
 • Τους εκπαιδευτές αυτόνομης κατάδυσης που ήταν έτοιμοι να επέμβουν με τον εξοπλισμό τους Γιάννη Δράσσο και Στέφανο Τζογάνη.
 • Τον κ. Μανώλη Περιστέρη για την πολύτιμη βοήθειά του πριν και κατά τη διάρκεια της οργάνωσης.
 • Τα μέλη του Γλαύκου Χρήστο Κοκκινομάλη, Μάνο Κουρουπάκη, Κώστα Μαδούρο και Αλέξανδρο Υδραίο για την προσφορά τους στη διοργάνωση.
 • Τα περιοδικά του χώρου Boat and Fishing και Βυθός που κάλυψαν την εκδήλωση.
 • Το Λιμεναρχείο Λαυρίου και το Λιμενάρχη κ. Θεοχάρη για την πολύτιμη υποστήριξη τους πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.
 • Τα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. και το πλήρωμα τους που βρίσκονταν σε επιφυλακή στη μαρίνα του Λαυρίου καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.
 • Τη καφετέρια Ρολόι για τη φιλοξενία που μας παρείχε.
 • Και τέλος, την Ε.Ο.Υ.Δ.Α. για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε αναθέτοντάς μας την διοργάνωση του θεσμού αυτού.

---------- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ----------


---------- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ----------

> Δημοσιεύτηκε στις: 13/6/2017


Σεμινάριο για το Βαθύ Ψάρεμα


Αυξημένες πιέσεις, προσεγμένος εξοπλισμός, καλές επιδόσεις, ποιοτικά θηράματα, μεγάλοι κίνδυνοι...


Ας μιλήσουμε για το βαθύ ψάρεμα...στο σεμινάριο του Γλαύκου με το Σπύρο Μαρίνη την Τετάρτη 31 Μαϊου στις 20:00, λίγες ώρες πριν την λήξη της απαγόρευσης.

 

 

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν για τα μέλη του Γλαύκου, ενώ όσοι δεν είναι μέλη και επιθυμούν να το παρακολουθήσουν, το παράβολο είναι 10 €.

 

Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλη του συλλόγου, γρήγορα και απλά, και να μπορείτε να παρακολουθείτε δωρεάν όλα τα σεμινάρια που γίνονται για 1 έτος.

 

 

Γλαύκος - Σεμινάριο

> Δημοσιεύτηκε στις: 24/5/2017


Σεμινάριο : ΨΑΡΕΥΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ + ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ


Ο σύλλογος Γλαύκος διοργάνωσε στις 10 Μαϊου σεμινάριο με θέμα "ΨΑΡΕΥΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ - Ο απαραίτητος οδηγός για επιτυχημένες εξορμήσεις".

 

Ομιλητής ήταν ο εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης Κώστας Μαδούρος, ο οποίος ασχολείται με το αντικείμενο επί 19 χρόνια και ήταν ο πλέον ειδικός να μιλήσει για ένα τέτοιο θέμα. 

 

Στο σεμινάριο διάρκειας άνω των 2,5 ωρών οι συμμετέχοντες έμαθαν για την αξία του ψαρευτικού αρχείου, τον αναλυτικό τρόπο με τον οποίο φτιάχνεται, αλλά και το πως μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει.

Επίσης για πρώτη φορά έγινε παρουσίαση του ψηφιακού ψαρευτικού αρχείου που έχει δημιουργήσει ο ομιλητής και έγινε επίδειξη της λειτουργίας του, λαμβάνοντας πολύ θετικά σχόλια.

 

Το παρόν θέμα απευθυνόταν σε όλους τους ψαροκυνηγούς ανεξαρτήτως επιπέδου και είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει σημαντικό οδηγό για μελλοντικές επιτυχημένες εξορμήσεις τους.

 

 

Image and video hosting by TinyPic

> Δημοσιεύτηκε στις: 12/5/2017
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του glafkos.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του συλλόγου.


Σχεδιάστηκε από την Z Art Factory - Ηλεκτρονικές & Έντυπες Υπηρεσίες